jogaЙога практиките се водят от Сиса Михалева. Тя започва да практикува хатха йога при мастър Лана Петкова през 2007 година. След 7 години упорит труд и постоянство е сертифициран йога инструктор. Преподава от 2013 г. и води йога практики, както на възрастни, така и на деца.

Класически йога практики се водят всеки понеделник, сряда и петък от 19:30 ч.

Пилатес: всяка събота от 11:30 ч.

Йога практиките за деца се водят всяка събота от 10:30 до 11:30

Запиши се на тел: 0887 597 476 или 0895 767 072

Класическа Йога

Йога (санскрит: योग) е система от физически, умствени и духовни практики, чиято цел е да се трансформират тялото и ума.

В Йога практиките има няколко основни точки, които ще са опора по време на практите в залите на Dance Station.

Правилни упражнения (асани) – тялото ни е предназначено да се движи и да се упражнява. Ако начинът ни на живот не осигурява достатъчно движение на мускулите и ставите с времето се появяват болести и дискомфорт. Упражненията по време на практиките са приятни и в същото време полезни за тялото, ума и духа.

Правилно дишане (пранаяма) – йога ни учи как да използваме максимално дробовете си и да контролираме дишането. Правилното дишане трябва да е дълбоко, бавно и ритмично. Това подобрява жизнеността и прочиства ума.

Правилна релаксация — чрез пълно отпускане на мускулите се подмладява нервната система и се постига вътрешен мир.

Позитивно мислене и медитация — това е най-важната част. Ние сме това, което мислим. Трябва да се стараем да мислим позитивно и творчески, което ще ни помогне да постигнем отлично здраве и спокоен ум.

Дни: понеделник, сряда и петък от 19:30 ч.

Йога за деца

Днешните деца минават през различни стресови ситуации. Постоянно се съревноват с други деца, огромен обем от домашни, продължително стоене в училище и участие в различни дейности във и извън училището.

Йогата за деца е специална програма, която чрез физически упражнения съчетани с дихателни практики спомагат за развитието на моралните, интелектуалните и физическите качества у всяко дете. Йогата за деца се грижи за хармоничното развитие на детето, което означава развитие на тяло, душа, дух.

Най-забавната част по време на часовете е развитието на вродената пластичност у децата чрез физически упражнения, а рисуване на мандали (концентрична диаграма), четене на приказки на тази тематика, изработване на йогистки пози от пластелин и много други подобни занимания ще събудят, развият и доразвият у децата техните творчески способности.

Ден: събота от 10:30 ч.

Пилатес

Методът „Пилатес“ е система от упражнения за разтягане и за сила. Тя укрепва и тонизира мускулите, подобрява стойката, дава гъвкавост и равновесие и прави фигурата по-стройна.

„Пилатес“ е модерен микс от физически натоварвания и упражнения от каланетика, балет и йога, на фона на релаксираща музика. Този вид гимнастика развива гъвкавостта на тялото, повишава мускулния тонус, контролира стреса, поддържа доброто настроение и радостта от живота. Упражненията се изпълняват бавно и със специално внимание върху дишането и концентрацията на мисълта, само по веднъж, в определен брой повторения

Методът разглежда тялото като едно цяло, не изолира група мускули и не работи само върху опредена област, характерно за фитнес системите. Целта е постигане на равновесие, подобряване на кръвообращението, облекчаване от стреса, повишаване на издръжливостта. Методът „Пилатес“ наподобява йога.

Ден: събота от 11:30 ч.

Logo_footer   
© 2015 Dance Station | Made with love for dancing... Privacy notice 

Follow us:               

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE