Waack  and Vogue

В часовете ще работим както техника така и фрийстайл, ще си говорим за история и музика, а накрая на годината ще работим върху хореография, подготвена за сцена.

Кратка история на стиловете:
?Waacking

Стилът се заражда през 1970 г. в гей клубовете в Лос Анджелис. По онова време това бил градът, където хората се чувствали приети и можели да се чувстват свободни да изразяват себе си. Стилът тогава се наричал “punking” и бил своеобразен отговор на социалната стигма по онова време. Използвали термина като тяхна вътрешна шега с цел да го превърнат в нещо позитивно. Танцували, за да се преборят с това, че обществото ги отхвърля и подтиска като същевременно включвали някаква история в движенията.
„The original punks” популяризират стила именно в aмериканското музикално и танцово предаване „Soul Train”, благодарение на коeто голяма част от обществото се запознава със стрийт стиловете. Първата танцуваща група се казва „The Outrageous Waack Dancers” и нейният създател е “Tyrone Proctor”, танцьор от „Soul Train”, който преподава и днес.
Уакингът има няколко прекрасни изисквания към танцьорите, които желаят да го практикуват. Да имат силна индивидуалност и задължително да изразяват себе си точно такива, каквито са. Да са отпуснати, свободни и неограничени от каквото и да е било.
И не на последно място да разкажат история и да усетят, приемат и увеличат драмата!!!

80-те и 90-те години стилът е почти изчезвал, защото голяма част от пионерите си отиват от този свят. Това се променя и през 2003г. отново се възражда благодарение на Brian „Footwork” Green. Той започва да преподава в „Broadway dance centre” на много от познатите имена днес и малко след това стилът се превръща в един от най-бързо разпространяващите.
Постепенно стилът става известен и сред останалото танцово общество, което моментално се влюбва в него. Проблемът бил, че терминът, който използвали за него, носел в себе си негативна конотация. Вследстие започнали да го наричат с различни имена, но накрая се задържал терминът “waacking“, който използваме и днес.
Уакингът не го интересува какъв си, интересува го само как се чувстваш, какво искаш от себе си, каква е твоята история и как искаш да я разкажеш. Той няма пол, възраст, раса и цвят на кожата. Той е такъв, какъвто е, и можеш само да го обичаш – затова събувай обувките, махай предразсъдъците и просто танцувай!

?Voguing

Заражда се през 1960-1970г. в Харлем под имената „presentation” или „performance”. Стилът достига своя пик през 1980г. на балните сцени на гей обществото. Наименованието “Vogue” идва от известното списание със същото име и от там е и идеята на самия танц.
Движенията, които го определят, са точно като позите на моделите, но не само – стилът черпи вдъхновение и от бойните изкуства, гимнастиката и дори от пантомимата.
Клипът на Мадона „Vogue” също до голяма степен популяризира стила, а документалният филм „Paris is Burning” разкрива напълно неговата същност.
Това не е просто танц или мода, а начин на живот. Да “воугваш”, за тях означава да приемеш различията между хората. Да покажеш, че никой не може да те унижава или да те кара да се чувстваш зле. Да се наслаждаваш на същността си и на възможността да я покажеш!
Воугингът ти позволява да бъдеш всичко, което искаш да бъдеш. С него си свободен! Можеш да се отървеш от всичко, което носиш със себе си, било то предразсъдъци, страх, уязвимост, болка или проблеми. Нямаш друг избор, освен да ги оставиш и да заблестиш със собствена светлина.
Има три характерни стила в него Old way (прецизност, грация, поп и изчистени пози), New Way (ритъм, гъвкавост, илюзии и симетрия) и Vogue Fem, който има собствен език, чрез който танцуващите разказват своята история. Петте Vogue Fem елемента са hands performance, catwalk, duck walk, floor performance, spins and dips. Когато усвоиш и използват петте елемента заедно, тогава можеш да “разговаряш” свободно в стила.
Днес воугингът е навсякъде – много артисти го инкорпорират в своите изяви: Риана, Ариана Гранде, Бионсе и Мадона. Дори продължава да се разпространява още повече сред поп културата. Важно е обаче да се признаят и корените му – воугинг е движение във всеки един смисъл на тази дума. Той е не само изкуство, но и празненство на подтиснатите , неразбраните и отритнатите.

Преподаватели и локация

Ние сме W&V Sisters BG и сме танцьори, които обичат, изучават и живеят в двата стила. Водени от любовта си към фънк, диско и хаус музиката и желанието ни да творим , решихме да допринесем за развитието на тази сравнително млада сцена. Ние се стремим да организираме интересни събития, да запознаваме танцьорите с историята на стиловете, да спомагаме за личностното развитие на всеки един и да открием съмишленици, горящи за идеята.
Няма значение дали си Waack or Vogue … brother or sister или всичко накуп, ако се припознаваш в това описание, значи бъди на линия и следи случващото се с отворено сърце.
The Sisters are: Мария Асса Моника Кирилова Теодора Димитрова. Бъдете сигурни, че има какво да ви покажем и винаги ще ви изненадаме!
 
Tочна локация на Dance Station Paradise Center : етаж 1, срещу Costa Cafe, между магазин Primigi и магазин Asics, вдясно на служебните асансьори

Цени

• Еднократно посещение /60мин./ – 12 лв.
• Карта за 4 посещения: 40 лв.
Работим с карти Мultisport / за лица над 18 години /

Телефон за информация: 0895767072

График Paradise Center

 Час  Ден
13.00 Събота
CategoryUncategorized
Logo_footer   
© 2015 Dance Station | Made with love for dancing... Privacy notice 

Follow us:               

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE