Сертифицираните и с богат състезателен и професионален опит преподаватели по танци в Dance Station, създадоха и прилагат на практика международно издържани танцови обучителни програми за деца, младежи и възрастни в едни от най-популярните танцови стилове.

Основната идея на програмите е да утвърди ефективна обучителна система, подготвяща за период от 6 до 8 години полу-професионални и професионални танцьори-пърформари. Програмите развиват естетическа танцова култура и умения на желаещите да се занимават с танци. На участващите в програмите се предоставя възможност за богати и разнообразни танцови изяви и участия, стимулира развитието на естетическите интереси и способности за танцово изкуство в по-широк контекст. Програмите допринасят и за цялостното образователно, културно, социално и професионално развитие на децата и младите хора в България.

Танцовата програма на Dance Station цели да:

    • развие системно и целенасочено любителско, полу-професионално и професионално танцово обучение на деца и юноши в популярните танцови стилове на международния танцов пазар;
    • развие специализирана танцова обучителна система и прерастването й в международно- призната обучителна система за танцьори.
    • осигури професионален и полу-професионален път на учениците, успешно завършили програмата.
    • интегрира центъра, дейностите му и участниците в тях в междунaродните и национални мрежи от танцови изяви и събития.

Латино танци

Обучителната програма по латино и бални танци отговаря и е разработена спрямо Медалната Система за Обучение по спортни танци. Програмата покрива фигурния и технически материал за 10-те състезателни танца: самба, ча-ча, румба, пасо дебле, джайв, английски валс, танго, виенски валс, фокстрот и куикстеп

Народни танци

Обучителната програма по народни танци е съобразена с възрастовите особености на децата, нивото на възприемане на нов танцов материал, както и двигателните умения за усвояване на танцовите движения и комбинации. Всяко ниво се състои от движения, комбинации и упражнения, които да развият  физическата издръжливост, двигателната култура, зрителния и слуховия анализатор на танцуващите

MTV танци

Обучителната програма по MTV dance е разработена спрямо популярните течения в стрийт изкуството и популярната музика. Учебния материал е изключително гъвкав и е съобразен с качествата на учениците, модерните течения в стрийт изкуството и предпочитанията на децата.

Джаз-балет

Обучителната програма по джаз-балет и съвременни танцови техники е разработена на базата на синтез между титулните направления, които се застъпват в нея – Бродуей джаз,  контемпорари, техники Кънингам, Греам, Релийз от съвременните танцови техники, основи на класически балет, актьорско майсторство, арт-физикъл тренинг

Брейк танци

Този клас е подходящ за деца, които са на възраст между 7 и 12 години и не са се занимавали с танци до този момент. Учебната програма включва: основни движения в хип-хоп, запознаване с хип-хоп културата, координация на тялото. Програмата включва умения за работа в екип и уважение един към друг

Хип хоп

Часовете по хип хоп за деца се водят от две от най-престижните хип-хоп групи: uMove с главен инструктор и хореграф Мартин Ассев и R’n’B с инструкторите Рали и Бубето.  Учениците ще имат възможност да тренират върху 5 фундаментални стила – Hip Hop, Popping, Locking, House и Waacking. Часовете са подходящи за деца, които са на възраст между 7 и 12 години и не са се занимавали с танци до този момент.

Подготвителни класове

Подготвителните класове за деца в танцовото училище Dance Station имат за цел да подготвят малките „танцьори“ за бъдещо танцово и сценично развитие. Стиловете, които дават такава базова подготовка са избрани спрямо танцовите качества и умения, които развиват у най-малките ученици. Програмата включва изучаване на латино и народни танци, джаз-балет и MTV танци.

Rock'n'Roll

Обучителната програма за деца по рокендрол включва запознаване със спецификата на танца, музикална култура, физическа спортна подготовка, работа в група и уважение към децата в нея. Програмата е съобразена с изискванията за танц и спортна култура към Световната федерация по акробатичен рокендрол. Заложено е изпълнение на основни фигури, характеризиращи спецификата на танца и правилното им  изпълнение в отговорна среда.

Zumba Kids

Уроците по Zumba Kids са предназначени за деца от 4 до 12 годишна възраст. Заниманията представляват непрекъснат синтез между физическа активност и танцови игри. Децата, част от часовете, усвояват основни двигателни умения, умения за работа в група, придобиват добра физическа активност.