Вечни класики

Програмата „Вечни танцови класики“ на Dance Station е нещо ново и различно от всичко предлагано до този момент. Курсовете са насочени към любители на балните танци от всички възрасти. Часовете предлагат изучаването на английски валс, танго, виенски валс, фокстрот и куикстеп. Това, което превръща тези часове в нещо специално е именно музиката, която звучи непрекъснато: класиките на Франк Синатра, бродуей мюзикъли, европейско танго, творчеството на Gothan Project, валсовете на Щраус и Шопен и още много други незабравими гении в музикалното творчество.

Латино танци

Латино танците са стил, който има изключителна популярност през последните години. Това, което предлага програмата по латино танци в Dance Station е качествено обучение в областта на петте латино-американски танца. Отличително за програмата е, че стъпва върху основите на социалното танцуване – танцуване за удоволствие с цел общуване и възможност за приложение на танците извън залата. Всеки един, решил да да се запише, ще има възможност както да се учи, така и да прекарва приятно свободното си време.

Зумба

Зумба е фитнес програма, вдъхновена от латино танците. Аеробните и кардио упражнения спомагат  за бързо отслабване и моделиране на тялото. За една зумба тренировка се изгарят средно между 500 и 700 калории, и то по изключително забавен начин, без да разберете колко голямо всъщност е натоварването на мускулните групи.

Типичната Zumba сесия трае около час. Хореографиите, които се изпълняват са в няколко танцови стила: салса, кумбия, меренге, регетон, мамбо, румба, фламенко, калипсо.

Хип Хоп

У нас, уличните танци тепърва навлизат в чистия си вид. И макар да е по-лесно да се поставят под общ знаменател, съществува сериозно фундаментално стилово разделение. Разбира се, основна причина за това е музиката, на която се танцува и фактът, че през годините тя се е развила и обособила в различни жанрове. В Dance Station и часовете по хип-хоп, вниманието на „учениците“ се фокусира върху 5 фундаментални стила – Hip Hop, Popping, Locking, House и Waacking.

Суинг

Танцовата програма по суинг танци е идеална за начинаещи, които имат желание да се пренесат в ерата на суинга. Учебния материал съдържа изграждане на двигателна култура при танцуване на суинг танци. Партньорите ще се научат да общуват чрез движенията на тялото, докато си партнират. Изграждат се и базови познания за суинг танцуването в стиловете Lindy Hop и Charleston. Заучаване на две хореографии, включващи всички заучени движения. Всеки завършил курса може да импровизира и ползва свободно суинг фигури при сошъл танцуване.

Народни танци

В класовете по народни танци ще се изучават най-популярните български народни танци от всички етнографски области на България: шопска, северняшка, пиринска, тракийска, добруджанска, родопска и Странджа.
Започваме с основните, като право хоро, дунавско, дайчово, ширто, сватбарска ръченица и граовско. С уроците по народни танци ще добиете самочувствие да поведете хорото на всяка сватба или празненство, а в края на часа ще освободите натрупаното ежедневно напрежение и ще повишете тонуса си.