25
септември
88лв.
септември 25, 2015 8:00 am — септември 27, 2015 5:00 pm
дом на културата „Борис Христов“
Княз Борис

Пловдив, Sofiya 1000 Bulgaria
Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Пловдив – Европейската културна столица за 2019 г. е домакин на първото издание на международен танцов фестивал. Събитието се организира от Fiesta Team с подкрепата на Plovdiv 2019 и културния дом „Борис Христов“.

В рамките на три дни танцьори от цяла България и чужбина ще се съберат в античния град, за да отпразнуват танцовото изкуство. От 25 до 27 септември пловдивчани и гости на града ще видят невероятни изпълнения на едни от най-престижните и световни артисти в сферата на танца. Уроци по салса, кизомба, бачата, суинг и партита са част от танцовото събитие.

Kwenda Lima – известен с неговата харизма и преподавателска дейност на един от най-чувствените танци – „кизомба“, кубинците Yeni Molinet и Fredyclan Garcia, които ще ни пренесат в автентична Куба с техните фолклорни изпълнения са малка част от световния танцов бранш. Сред гостите от чужбина е и Francisco Vazquez – един от тримата братя, който въвежда и популяризира танцовия стил LA.

Школи от цяла България също са част от международния танцов формат. Домакините от Пловдив в лицето на Case de Baile, Salsa de Cuba, танцово студио Mariposa, Royce Dance Studio и други се включват в танцовата програма на фестивала. Български школи от София, Пловдив и Шуменя ще предадат уменията си на любителите на латино танци по време на дневните уроци.

В неделя на 27-ми септември, танцовото училище Dance Station ще представи продукцията „Night of the Oscars”. Бляскава танцова програма с над 100 танцьора, които ще танцуват хореографии по музика на филми спечелили или номинирани за „Оскар“ през годините. Водещ на уникалното шоу със завладяваща музика, бляскави костюми и мултимедийна визия е звездата на Народния театър Дарин Ангелов. Двукратната ни шампионка по художествена гимнастика Симона Пейчева и звездните танцьори от Dancing Stars са част от звездното шоу.

Детайли

Начало:
септември 25, 2015 @ 8:00 am
Край:
септември 27, 2015 @ 5:00 pm
Стойност:
88лв.
Категория за Събитие:
Уебсайт:
http://plovdivdance.com
Organizer:
Fanta Fiesta Team
Email:
info@dancestation.bg
Organizer Website:
www.plovdivdance.com