Класически балет

Преди години балетът беше достъпен само при започване от ранна детска възраст и с основна цел професионална реализация.Но балетът може да бъде полезен на абсолютно всеки, който желае да подобри координацията и гъвкавост, иска да опознае тялото си, както и да придобие уверена и стабилна стойка и по-добра осанка. 

Разбира се, да започнеш такова сложно изкуство в тялото на възрастен не е елементарно и ние го разбираме. Поради тази причина класовете ще са съобразени със специфичните възможности на тялото на възрастен. Всеки участник в класа ще получи подробни обяснения за изпълнението на всяко движение, за да може всеки максимално добре да го разбере и приложи.

Класовете ще следват структурата на професионален клас, но разбира се на ниво подходящо за всички: загрявка, фундаментални упражнения на станка, упражнения на среда, скокове/ алегро/ пируети и малка разтяжка. Целта е този клас да е подходящ за всички интереси- тези, които търсят балета заради изкуството в него, но и за всички които търсят по-добра кондиция.

Инструктор

Калина  Калчева

Калина започва да се занимава с балет от ранна възраст, а на 10-годишна възраст е приета в Държавно хореографско училище – гр. София . Още на следващата година е избрана да участва в „Асамблея Знаме на Мира„ и заминава на гастрол в Китай .

     Като ученичка печели 1 награда на Национален балетен конкурс – гр. Добрич . Завършва с отличен успех и е приета в балета на Софийска опера през 1993г с конкурсен изпит. На следващата година печели Международен балетен конкурс – гр. Варна , най-престижното балетно състезание . Започва да танцува солистични партии във всички балети , избирана е от хореографи за водещи роли , участва в турнетата на Софийска опера и балет в Германия , Франция , Италия , Холандия , Австрия , Гърция , Китай , Япония .

    През 1998г. е поканена да участва на Международен конкурс – гр. Перм , Русия . Печели    1 награда , Специалната награда на журито и Пермския театър за опера и балет и Награда за изпълнение на съвременен танц .

     През 1997г. завършва Балетна Педагогика в Национална Музикална Академия „Панчо Владигеров“–гр.София . Преподава на деца в Лицей „Артис „ и в Частно Руско училище по класически танц – гр. София . Подготвя участници в балетни конкурси , които печелят призови места .

От 2018г се занимава с преподаване балет за възрастни .

Цени и записване

Еднократно посещение – 12 лева
Карта за 4 посещения – 38 лева
Карта за 8 посещения – 65 лева
 
Работим с Multisport & Sodexo
 
Намираме се на етаж 1, Мол Парадайз, срещу Costa Cafe, между магазин BUZZ station и Asics.

График

 Час   Неделя
10:00 Отворено ниво 15+
CategoryNews
Logo_footer   
© 2015 Dance Station | Made with love for dancing... Privacy notice 

Follow us:               

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE