За първа година Мария Косса организира танцово турне в няколко града в България, за да продължи процеса по разпространение на африканската култура у нас и да ни зареди с личната си любов, която самата тя носи към нея.

Всеки уъркшоп ще бъде с продължителност час и половина, в рамките на който ще преминем през динамична загрявка, заучаване на традиционни и модерни африкански движения, африкански диагонали и ще приключи с кратка, но вълнуваща хореография.

Коя е Мария Косса?

Мария Косса е артист-изследовател с корени от Мозамбик. Танцовите стилове, в които има познания са афро хаус, афробийт, микс от традиционни африкански танци. Работи с танцьори и хореографи от България, Танзания, Уганда, Кот д’Ивоар, Нигерия, Гана. Преподава в Dance Station Paradise, в Dance Station NDK, в Studio Dance Zone, в Derida Dance Center, в International Dance Academy 360°.

През 2016 г. е съорганизатор на първото в България честване „Ден на Африка“ с дневна и вечерна програма. Съосновател е на сдружение „Културовеци“, чиято мисия е да осъществява диалог между българската и африканските култури.

През декември 2016 г., Мария създава Африканска танцова експресия – експериментални класове, които целят развитие на танцьора и усъвършенстване на „Аз-а“ чрез езика на африканските танци.

През декември 2017 г. заедно с трима майстори перкусионисти (Пиеро Епифаниа, Петър Тодоров и Петър Йорданов – Бъни) започват поредица от уроци с африкански танци и перкусии на живо, за да обновят естествената връзка между музикант и танцьор, посредством комуникацията „тук и сега“.

Дата: 30.06 Събота

Час: 14.30 – 16.00

Вход: 10 лв.

Локация: Пловдив, Dance Station – Дом на културата „Борис Христов“

Ниво: Нивото е подходящо за всички, които имат поне минимална двигателна култура.

Облекло: Носете си удобни дрехи!

Обувки: Танцуваме без обувки!

Регистрация:

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Logo_footer   
© 2015 Dance Station | Made with love for dancing... Privacy notice 

Follow us:               

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE