От 11-ти септември в залите на Dance Station Paradise Center се завръща групата за начинаещи по Бачата с Коста. Групата не е нова, но е отворена за нови хора, които искат да се потопят в ритъма на латино музиката.

Бачата е популярна музика и танц, произхождащи от Доминиканската република. В началото се е приемала само като музика за слушане, но с ускоряване на ритъма и възникване на нови стъпки, бачата започва да се възприема като танцувален стил. Една от най-известните групи, изпълняваща бачата е Aventura от Доминиканската република, а песента им „Obsession“ стигна до върха на музикалните класации както в Северна и Южна Америка, така и в Европа.

Бачатата е изключително романтичен танц. Музиката е изключително отпускаща и създава една нежна атмосфера, като в текстовете на песните обикновено се разказва за несподелена любов, раздяла или просто обяснение в любов.

Танцът представлява поредица от лесни стъпки, в резултат на които се получава движение в страни или напред и назад. Отличава се с чувствените движения на ханша и тялото и специфичен тап. Основният ход, както при всички латино танци е много лесен, става по-трудно, когато съчетаваме по-сложни фигури и движения, характерни за съответния танц.

Не е необходимо да имате предварително партньор, за да посещавате часовете. Ако искате да се забавлявате и да разнообразите ежедневието си или ако искате да се потопите в романтична наслада с партньора си, не пропускайте да посетите уроците по бачата с Коста.

Понеделник и сряда от 20:30 – начинаещи

Понеделник и сряда от 21:30 – intermediate

Костадин Костадинов – Kоста започва да танцува от малък. Салса танците го завладяват и осъзнава, че неговата професия ще е танцьор, въпреки, че специализира „Инженерен дизайн – вътрешна архитектура “. По-късно се развива и в хип-хоп танците. За него е важно един танцьор да е комплексен и да владее повече от един стил. С натрупания си опит от множество изяви, през 2009 става хореограф в танцовото шоу – “Vip Dance”. Зад гърба си има редица участия в състезания. Участва и в български и чуждестранни салса фестивали, кино продукции, музикални видео клипове, реклами, театрални постановки.

5 причини да танцуваш Бачата

 • 1 Лесно е

  Стъпките на бачата са много лесни за усвояване от който и да било танцов стил. Музиката е много по-бавна, така, че можеш да се научиш много по-бързо и да изглеждаш перфектно на следващото салса парти.

 • 2 По-добра координация

  Ако смяташ, че нямаш кординация, когато танцуваш, бачата може да ти помогне, защото се танцува бавно и е много по-лесно да мислиш за движенията.

 • 3 Увереност

  Научавайки нещо ново повиша увереността ти, но си с още по-голяма увереност, когато танцуваш.

 • 4 Нови запознанства

  Танцът е много социален и много лесно можеш да се социализираш, да се запознаеш с нови приятели, докато танцуваш.

 • 5 Забавно е

  Гарантираме, че ще се забавляваш изключително много на уроците. Музиката, стъпките и лесните хореографии ще те карат винаги да се усмихваш.

Logo_footer   
     © 2015 Dance Station | Made with love for dancing...

Follow us:               

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE