Преподава суинг танци 

Танцова квалификация Занимава се с танци от 1996г. С Lindy Hop и Charleston започва преди 2 години. Минава през школата на световно известният инструктор по суинг танци – Dax Hock (Rhythmjuice). Ученичка на едни от най-големите светила в Lindy Hop стиловете като Max Angelo Pitruzzella, Thomas Blacharz, Willliam Mauvais.

Друга квалификация

Завършва класически балет. След което учи „Театър на движението“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и магистратура по „Театрално изкуство“ в Националната академия за театрално и филмово изкуство в София.

Значими участия

Участва в десетки международни работни ателиета под менторството и ръководството на световно известни хореографи и танцьори като Найджъл Чарнок, Клаус Абромайт, Бако Томас, Такаши Ито, Адам Парсън и др. “Азамен” ( проект на Runabout project) е дебютът на София Георгиева като танцьор и хореограф, с който взимат участие на престижния фестивал Dimanche Rouge. В „Мизантроп“ ( театрален проект на сдружение „Клас”) нейната работа се състои в изграждането на танцови картини и графика на движението на актьорите.

Tанцови постижения като учител

София винаги се учи, няма значение от танцовия стил, старае се да не спира да се развива. Най-големият учител за нея са студентите, които идват при нея.