Преподава художествена гимнастика 

Танцова квалификация
Симона Пейчева започва усилено да тренира художествена гимнастика на 7-годишна възраст. Завършила е 8 СОУ „Васил Левски“ в София. Състезателка на клуб Академик с личен треньор Мариета Дукова. Пейчева е деветкратна шампионка на България и двукратна световна шампионка.

Друга квалификация

Симона има значим опит като журналист. Била е водещ на предаването „Така го правят жените“

Значими участия

Участвала е два пъти на олимпийски игри – Атина 2004 е 6-та в многобоя, а в Пекин 2008 в 10-та в многобоя. През юни на европейското първенство в Торино завърши 7-ма в многобоя, а през юли на Световната купа във Варна спечели титлата в многобоя, взе три златни и едно сребърно отличие на финалите на отделните уреди.

Симона има редица участия в множество ТВ предавания, като е участвала в реалити изданията на VIP Dance и Dancing Stars. Симона Пейчева спечели финала на шоуто „И аз го мога“.

Купи и награди

През 1999 година за първи път става републиканска шампионка на България за девойки, 2000 година е приета в националния отбор на България за жени.

През 2001 години след класиране от контролно състезание на националния отбор, Симона Пейчева заема 1-во място и си извоюва правото да замине на Гран При в Киев, на което се класира 7-ма в многобоя, на два уреда е 6-та и на другите два – 5-та. През юни 2001 година заминава на Европейско първенство в Женева (Швейцария), на което има две четвърти места и две пети на отделните уреди.

Октомври месец 2001 година Симона Пейчева печели сребърен медал в многобоя, 3 златни медала на обръч, топка и бухалки, 1 сребърен на въже и 1 бронзов в отборната надпревара на Световното първенство в Мадрид (Испания). През 2002 година се класира на 4-то място многобой и 3-то място отборно на Европейското първенство в Гранада (Испания).

На Световното първенство 2002 година в Щутгарт (Германия) печели 2 златни медала на топка и бухалки, сребро на обръч, четвърто място на въже; 2003 година – заема 3-то място на Европейското първенство в Германия. Тя е носителка на три златни, два сребърни и един бронзов медал от отборното класиране от Световното първенство в Мадрид (Испания) през 2001-ва годин

Tанцови постижения като учител

От повече от 7 години Симона преподава в собствения си клуб по художествена гимнастика „СиВи“ спорт. Занимава се с развитието на децата в художествената гимнастика. Организатор е на детския турнир „Simona’s Cup“, който събира над 100 гимнастички на възраст 4-7 г.