Ориенталски танци

В залите на Dance Station Paradise Center стартират редовни класове по ориенталски танци с чаровната Цветина Данова – Уарда. Ако се чудите дали ориенталските танци са за вас, не се колебайте да опитате. Те са подходящи за всяка възраст и не е необходима предварителната физическа подготовка.

Ориенталският танц е изразителен танц, при който има движения на всички части на тяло, като енергията е концентрирана в ханша. Той се ражда в Близкия Изток като фолклорен танц, но с времето се развива и еволюира в различни форми според страната и региона, като по този начин се променят и костюмите, с които се изпълнява (пример: едно време не е имало костюм от две части). Новите и модерните стилове се създават в Европа и Америка, а популярността на танца се разпространява по целия свят.

Препоръчителното тренировъчно облекло е клин или прилепнал еластичен панталон, в който ясно да се виждат движенията на краката.

Предимства

  • Много от движенията включват изолации, подобряващи гъвкавостта на торса.
  • Коремните движения са полезни за гръбначния стълб, а вълнообразните движения с цяло тяло укрепват и удължават гръбначните и коремните мускули по деликатен начин.
  • Танцуването с воал може да подсили горната част на тялото, ръцете и раменете.
  • Движенията с бедра укрепват краката и мускулите на гърба.
  • Ориенталските танци ни помагат да се чувстваме добре в кожата си и да харесваме тялото си.
  • Правят стойката и движенията ни изключително женствени и елегантни, което се отразява дори на нашия говор, изказ и поведение.

Коя е Warda

Уарда е една от най-прочутите изпълнители, инструктори и хореографи по ориенталски танци, както и организатор на събития, свързани с арабското изкуство. Тя се влюбва в Близкия Изток още като дете. В училище избира да изучава арабски език и като ученичка пътува до различни страни от Ориента, а египетски танци за първи път вижда на кораб в Кайро.

Уарда е финалист на различни конкурси у нас и в чужбина както в солови, така и в групови категории, изявява се като специален гост изпълнител и съдия на различни фестивали в чужбина и всяка година пътува до различни държави от арабския свят. Арабските танци, музика, език и култура са неизменна част от живота на Уарда. Танцува с цялото си сърце и обръща значително внимание на смисъла на музиката, която подбира. За нея танцът идва от душата и е изписан на всички части от тялото.

Цени и записване

• Еднократно посещение /60мин./ – 12 лв.
• Месечен абонамент (8 посещения): 65 лв.
Работим с карти Sodexo & Мultisport

Телефон за информация:  0895767072

Формуляр за записване

Видео

График

 Час   Вторник  Четвъртък
20:30 Ориенталски танци Ориенталски танци
Logo_footer   
© 2015 Dance Station | Made with love for dancing... Privacy notice 

Follow us:               

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE