Днес ще ви запознаем с …..

Михаела Антонова е родена в Бургас , където и започва да се занимава със спортни танци само на 4 годишна възраст. Изключително талантлива и работлива, тя става следващата надежда на спортните танци в България, но липсата на партньор, подходящ за нея, я кара да обмисли бъдещето си в родната страна. Само на 12 години заминава да тренира във Франция, без да знае езика. Откъсната от семейството и приятелите си, тя е твърдо решена да сбъдне мечтите си! И успява … само на 16години, Михаела е шесткратна шампионка на България и десеткратна шампионка на Франция по спортни танци, два пъти финалист на Световни първенства и финалист на Европейско първенство.

Вижте какво ще ви разкаже за себе си тя.

17 въпроса:

1. Коя е Михаела Антонова?
Казвам се Михаела Антонова и съм 6-кратна шампионка на България и 10-кратна шампионка на Франция по спортни танци. До момента 2 пъти съм била финалистка на Световни първенства във възроставата група от 13 до 15 година възраст (Юноши Старша Възраст) – на Латина и на 10 танца. и веднъж на Европейско първенство Латина в групата на Младежи (15-18 годишна възраст). Започнах да се занимавам със спортни танци на 4-годишна възраст в България и заминах да живея и танцувам във Франция, когато бях само на 12 години.

2. Как се зароди любовта ти към спортните танци?
Когато бях на 4 години по телевизията гледах „Шоуто на Слави Трифонов “ и щом танцьорките танцуваха, аз също танцувах. Казах на родителите ми, че искам да танцувам и те ме заведоха в „Младежки дом” – Бургас, където се запознах с първата ми учителка по спортни танци – Николина Минчева.

3.Какво ти дава и какво ти взима спорта?
Спортът ми дава много – дисциплина, запознансто с нови хора и нови култури, да мога да бъда самостоятелна, чрез танца изразям чувствата си, но ми взима най-важното нещо – време, прекарано с моето семейство!

4. Има ли състезание, което никога няма да забравиш?
Има няколко, които със сигурност няма да забравя! Едно от първите е, когато бях само на 9 и станах 4та на едно от най-големите състезания по спортни танци – German Open Championships. Винаги ще помня и първия си финал на световно първенство по латиноамерикански танци през октомври 2016г. в Молдова, както и вторият ми финал на световно, през същата година, на 10 танца в Полша.
Тази година през февруари месец бях на финал за първи път и на Европейско първенство в групата на Младежи (15 – 18г.)

5. От какво черпиш вдъхновение?
Черпя вдъхновение от това, че най-важните хора за мен ме подкрепят в това, което обичам. Също така искам те да бъдат горди с мен и да докажа, че ще успея да сбъдна моята мечта.
Много пъти на ден гледам видеа на любимата ми танцьорка, която е световна шампионка и това ми помага да бъда мотивирана и да продължавам напред, тъй като от малка искам да бъда като нея.

6. Има ли нещо, което винаги си искала да умееш?
Да, искам да умея да танцувам като световна шампионка и професионалистка. Както и да бъда известен треньор по спортни танци и да обикалям света!

7. Можеш ли да опишеш стила си с една дума?
Аз самата не бих могла да опиша стила ми, защото в танците е един, а в личния ми живот е друг.
В танците съм много по-класна и истинска дама, отколкото в личния ми живот.

8. Без какво не можеш да живееш?
Не мога да живея без моето семейство на първо място, на второ място не бих могла да живея без спортните танци, без да спортувам.

9. Кой е най-добрият съвет който някога ти е даван?
Най-добрият съвет, който някога ми е даван е никога да не се отказвам и винаги да вярвам в себе си, и в това, че ще успея.

10. Кой е най-голямата ти опора?
Най-голямата ми опора са моите родители на 1во място. Те ми помагат във всичко и ми дават възможността да стана, каквато искам и да достигна върха.
На 2ро място са моите треньори, както във Франция, така и в България.

11. Имаш ли скрити таланти?
Не знам дали може да се нарече талант, но обичам да рисувам и да пиша.

12. Кое е най-опасното нещо което си правила?
Най-опасното нещо беше, когато се преместих да живея във Франция, когато бях на 12 години и просто исках да преследвам мечтата си и не осъзнавах всичко, което ще се промени в моя живот.
В началото не бях сигурна дали е правилният избор, но днес не съжалявам, защото никога не бих достигнала до това ниво и тези уникални резултати пълни с хубави спомени.

13. Кое е любимото ти място в България?
Любимото ми място в България е Бургас. Моят роден град за мен винаги ще е любимото ми място.

14. Какво обичаш в България?
Обичам нашата традиция, нашата култура, прекрасните места, които не са много известни.

15. А нещо което не харесваш?
Няма неща, които да не харесвам.

16. За какво мечтаеш?
Мечтата ми е да стана световна шампионка, не само един път и най-вече в категория – Аматьори. Още година и половина ще бъда в групата на Младежи, но се надявам и в тази категория да бъда световна шампионка или поне да бъда на подиума, тъй като на Европейско първенство през 2018 бях финалистка. Надявам се да успея да сбъдна мечтата си.

17. Би ли пробвала друг стил танци и ако да, какви?
Да, бих пробвала хип-хоп и контемпорари.

Благодарим ти за това интервю и нямаме търпение да те видим!

Logo_footer   
© 2015 Dance Station | Made with love for dancing... Privacy notice 

Follow us:               

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE