29
април
15лв
4:00 pm — 5:30 pm
Paradise Center
бул. Черни връх 100

София, България
Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

В залите на Dance Station Paradise Center продължаваме с поредица от уъркшопи по Urban Kiz за напреднали кизомба танцьори с преподаватели Георги Стайков и Лиляна Костова. Всяко занимание ще е с продължителност от час и половина.

Внимание! Уъркшопите изискват основни познания и умения в кизомба и не са подходящи за начинаещи танцьори.

Ърбан киз е социален танцов стил в двойка, тясно свързан с танца кизомба. Кизомба възниква в Ангола през 80-те години на 20 век, но след 2010 г. бързо се разпространява първо в Европа, а по-късно – в САЩ, Канада, Бразилия, Русия, Югоизточна Азия. Днес кизомба се танцува в цял свят и съперничи по популярност на отдавна утвърдени стилове като салса и бачата. Кизомба привлича изключителни танцьори, певци и продуценти с разнообразен танцов и музикален опит (хип-хоп, R&B, рап, хаус, поп), чието влияние постепенно води до обособяването на самостоятелен модерен танцов стил, наречен ърбан киз.

Известен още като „френски стил“, тъй като възниква най-напред във Франция и се развива най-активно в Париж, ърбан киз стилът отговаря на музикалните особености на гето зука и кизомба ремиксите на хип-хоп и R&B хитове. Той е по-атрактивен за зрителите и по-близо до западната чувствителност от кизомбата, което улеснява бързото му разпространение в Европа и Северна Америка. Същевременно ърбан киз стилът изисква изключителна техничност, която трудно може да се постигне без специално обучение. Ярки представители на този стил са артисти като Enah, Curtis & Carola, Laurent & Adeline, Moun & Marta.

Движенията в ърбан киз стила са по-стегнати и отсечени, отколкото в кизомба, а танцьорите разполагат с много по-богат репертоар от стъпки и фигури. Танцува се предимно в права линия, като разстоянието между партьнорите е по-голямо, което позволява по-разнообразни сигнали и по-сложно взаимодейстиве. Връзката в двойката се осъществява с ръце и рамене, кавалерът води и с двете си ръце и прилага повече стайлинг с крака.

Целта на уъркшопите по ърбан киз в Dance Station е да представят основните техники в ърбан киз стила, които го отличават от кизомба, както и да се обяснят и упражнят конкретни сигнали, стъпки, фигури и стратегии, които ще ви направят по-комплексни танцьори и по-желани партньори и от двата пола на кизомба партитата.

Дата: 29- ти април
Място: Dance Station Paradise Center
Час: 16:00 до 17:30
Цена: 15 лв.

***Георги Стайков танцува интензивно кизомба от три години. Основите си в танца придобива, посещавайки уроци на преподавателите от КизомбаХоликс БГ Били Ангелов и Георги Георгиев. Взел е участие в редица международни кизомба фестивали и събития в Румъния, Унгария, Италия, Сърбия и България, където получава вдъхновение и знания от най-големите артисти в кизомба и ърбан киз света. Предпочитанието му към ърбан киз стила го прави атрактивен танцьор и желан партньор на всяко парти!

***Лиляна Костова е танцьор с богат салса и бачата опит, но след като открива кизомба преди почти четири години, тя се посвещава изцяло на развитието си в този социален стил. От две години води уъркшопите Booty basics и Gingalicious, като част от екипа на „КизомбаХоликс БГ“, които развиват женското и женствено танцуване в кизомба. Посетила е редица кизомба фестивали и събития в Испания, Португалия, Румъния, Унгария, Сърбия и България. Лиляна Костова е съосновател и съорганизатор на първия ежегоден международен 100% кизомба фестивал в България „КизомбаХолика“.

Детайли

Дата:
април 29, 2017
Час:
4:00 pm - 5:30 pm
Стойност:
15лв
Категория за Събитие:
Събитие Тагове:
, ,
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/1634503530190765/
Organizer:
Dance Station
Телефон:
+359 895 76 70 72
Email:
info@dancestation.bg
Organizer Website:
www.dancestation.bg