Детски Научен Клас

Искате ли да бъдете истински учени и да изследвате няколко вида реакции с отделяне на газове, да направите мини фабрика за въглероден двуокис със самонадуващи се балони, да сътворите и декорирате реалистичен изригващ модел на вулкан с най-пухкавата пяна? Очакваме всички малки учени в нашата специална химична ДНК лаборатория за Вулкани в Dance Station. По време на интерактивния научен клас всички химици-вулканолози ще видят в действие три различни катализатора и за финал ще наблюдават освобождаване на горещ черен пушек и гигантска цветна сапунена експлозия. Готови ли сте за научни приключения?

Минимална възраст за участие в класа – 5 години (деца на 5 имат нужда от възрастен придружител)
Заниманията продължават един астрономически час!

Какво е детски научен клас
Целта ни в ДНК е да покажем, че науката не е страшна скупчина от сухи формули и бледи картинки, а е изключително вълнуваща, интересна и полезна. Тя е начин на мислене и отваря врати към непознати светове и умения в децата. Интерактивният научен клас на ДНК стимулира вроденото детско любопитство и приключенско чувство, развива въображението и оформя собствено рабиране за света чрез научни демонстрации, експериментиране с насока, и свободно изследване.

Заедно с нашите инструктори, децата ще се запознаят с интригуващи факти, ще изследват основни процеси и ще развиват умения, които надхвърлят областта на науката. Докато експериментират, ще развиват мотирика, умения за работа в екип, наблюдателност, фокус и търпение. Ще подклаждаме вроденото им детско любопитство и желание да разберат как работи светът около тях. Ще отговаряме на въпроси и ще задаваме още повече. Ще развиваме критическа мисъл и творчество. Основен принцип на обучение в ДНК – Детски Научен Клас е учене през практически опити и забавление, защото знаем колко важно е ангажирането на възможно най-много сензори и вътрешната мотивация и желание за учене. Когато концепциите са представени по забавен, интригуващ и нов начин, а децата са имали възможност сами да извършат експеримент със собствените си ръце, те не само са по-мотивирани да учат, но и запомват по-бързо и ефективно информацията. Уменията, които децата придобиват и нагласата сами да търсят отговори и да учат, се превръщат в дълготраен навик и метод за справяне с непрекъснато изменящите се предизвикателства на съвременния свят.

Кой е Явор Денчев?

Основател и главен учен в ДНК – Детски Научен Клас завършва бакалавърска и магистърска степен по микробиология в Университета на Виктория в Канада. Допълва научната работа в лабораторията с курсове по актъорско майсторство и детска анимация. Постепенно интересът към образователната страна на науката изцяло завладява мислите му и от авторски проект по изработка на видео уроци за студенти с практическа насоченост, се насочва към преподаване на наука за деца по забавен и интересен начин. Завръщайки се в България със семейството си, преподава в детска градина и организира научни уроци за децата. В последствие това начинание се разраства в Детски Научен Клас. Нашите спиращи дъха научни шоу програми и забавни партита за рожден ден едновременно ще ви впечатлят, разсмеят и вдъхновят. А интерактивните ни научни класове и лаборатории ще разбълбукат онова така безценно детско приключенско чувство. Избери ДНК и открий науката в своите гени!

Информация и записване

Място: Dance Station Paradise Center, София, бул. Черни връх 100, ет.3
Дата: 19 януари 2019 г.
Час: 13:00 ч.
Цена на дете за посещение /60мин./ – 24 лв.

Задължително предварително записване!

Формуляр за записване

Телефон за информация:  0895767072

CategoryNews
Logo_footer   
© 2015 Dance Station | Made with love for dancing... Privacy notice 

Follow us:               

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE