Латино танци с Виктор и Михаела

От 20-ти януари в залите на Dance Station НДК стартира 6 месечен курс по латино танц с едни прекрасни професионалисти по латино-американски танци – Михаела Павлова и Виктор Христосков.

Програмата е с продължителност от 6 месеца, а завършилите курса ще получат диплом за завършено начинаещо ниво. Класовете ще се провеждат в НДК всеки понеделник и сряда от 19:30 до 20:30 ч.

Курсът е подходящ за всички, които имат желание да се раздвижат в ритъма на латино танците, да оползотворят свободното си време и да повишат здравната си култура.

Курсът е с предварително записване на адрес: http://goo.gl/forms/CUwij2qhCX

Латино танците са стил, който има изключителна популярност през последните години. Това, което предлага програмата по латино танци в Dance Station е качествено обучение в областта на петте латино-американски танца.

Отличително за програмата е, че стъпва върху основите на социалното танцуване – танцуване за удоволствие с цел общуване и възможност за приложение на танците извън залата. Всеки един, решил да се запише, ще има възможност както да се учи, така и да прекарва приятно свободното си време. Участниците в курса ще се запознаят с основните стъпки, фигури, ритъм в латиноамериканските танци и ще разучат основни хореографии в петте изучавани танца.

12376008_837189383056546_6967336116735157193_nМихаела се занимава с танци повече от 15 години. Позната е с участието си в изданията на Dancing Stars Bulgaria, Dancing Stars Vietnam и участието и във VIP Dance. Освен позната в танцовата общност, Михаела е един от главните герои в хитовия сериал „Ден и Нощ“. Михаела е многократен финалист на международни и републикански състезания. Носител е на Купа България за 2009 г. Има дългогодишен опит в преподаване на състезателни двойки, изготвянето на хореографии и сценични изяви.

10363810_10205155616586372_7773416303602348617_nВиктор се занимава с танци от вече 11 години. Започва и се развива в областта на спортните танци, като паралелно обогатява знанията си с часове по класически и jazz балет. От половин година се занимава и с swing танци (lindyhop и charleston). Представя България на национални и международни турнири по спортни танци. Участва като хореограф и танцьор в Шоуто на Слави, както и в танцовите формати: “Умна и Красива” и “Магаданс Предизвикателството”. Многократен финалист на международни и републикански състезания по спортни танци. Заема 3-то място в ранглистата за Купа България през 2012г. в категория Стандартни Танци, Състезатели над 19 години.

Цена на курса за месец е 58 лв.

Латино стилове

Самба


Самба: Международната латино американска самба е един много жив и ритмичен танц с елементи от бразилската самба. Отскоро е популярен сред американскaта общност чрез бляскавите телевизионни танцови формати, като Strictly come dancing и Dancing with the Stars.

ча-ча


Ча-ча съчетава латиноамерикански мелодии и кубински ритми. Възниква в средата на ХХ век и бързо се разпространява в цяла Америка и Европа. Основната стъпка се нарича ([шасе]) (chasse) и се танцува насечено, а пръстите и възглавничките на краката създават впечатлението, че пробиват пода. Музиката е бърза и динамична.

Румба


Румба е най-бавният танц сред латиноамериканските танци, наричан още „танцът на любовта“.По време на танца партньорите извършват характерни, сложни, но и много красиви фигури и позиции. Бедрата са много важен елемент в този танц, те се използват постоянно, за да бъде красив танцът.

Пасо добле


Пасо добле е бил един от многото испански народни танци, свързани с различни аспекти на испанския живот. В частност пасо добле е посветен на боевете с бикове. Танцьорите на пасо добле представят матадора и неговия плащ и характера на музиката съответства на процеса преди коридата. Ролята на плащта най-често играе жената..

Джайв


Това е танцът, който се смята за най-ритмичен, атрактивен и пълен с енергия. Танцува се много изправено и се използват много кикове. На състезания танцът е изпитание за състезателите, тъй като е последният и в същото време – най-енергичният. Изпълнението на добрите и тренирани двойки винаги изпъква.

Logo_footer   
© 2015 Dance Station | Made with love for dancing... Privacy notice 

Follow us:               

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE